Over Marja

Biografie

Lezen én schrijven, een echte passie van mij! Vanaf het moment dat ik als kind kon lezen, vond ik het heerlijk om een goed boek te pakken. Ik waande mij dan in een ándere wereld. En bevond mij in een andere werkelijkheid. En schrijven? Opstellen op school schreef ik graag! Ook las ik ze met veel plezier voor aan de klas. Leren heb ik daarentegen niet altijd prettig gevonden... Pas na de Rotterdamse avondschool (vwo) vond ik studeren leuk en leerzaam.

Even voorstellen...

Wil je mij beter leren kennen? Lees dan het artikel van 18 januari 2018 in De Schakel Albrandswaard.

Studie en werk

Na het vwo ben ik in deeltijd (naast mijn werk) Nederlandse taal- en letterkunde gaan studeren in Utrecht. Tijdens deze studie begon ik als journalist met het schrijven van artikelen voor het Rotterdamse magazine Circuit (1994-1997) van RTV Rijnmond. Ik schreef met veel plezier artikelen over lifestyle, literatuur, sport, muziek en mode.

Mijn master heb ik behaald in 1997. Daarna ben ik gaan werken als marketingcommunicatieadviseur bij KPN (1998-2003). En na een enerverende KPN-tijd ben ik vervolgens gaan werken als communicatieadviseur en tekstschrijver bij het Bedrijfschap Afbouw, woningcorporatie Woonvisie, zorgorganisatie Careyn en de gemeente Rotterdam.

Vanaf 2010 werk ik als freelance communicatieadviseur en tekstschrijver in Albrandswaard, een klein 'groen' dorp onder de rook van Rotterdam.

Naast mijn (journalistieke) werk, ben ik blogger en schrijf ik korte verhalen. En wie weet, volgt er opnieuw een boek. 

Boek

Eind september 2014 is mijn eerste boek verschenen: Hyperhidrosis, een positief boek over overmatig zweten
 

Spreker

Ik ben als ervaringsdeskundige en auteur een gepassioneerd spreker over hyperhidrosis. Maar ik houd ook graag presentaties over communicatie, pr, journalistiek en media.

Radio

Van 2015 tot oktober 2018 was ik programmamaker en radiopresentator. Ik presenteerde (duopresentatie) wekelijks het live radioprogramma Steevast op Zondag van 12.00 tot 14.00 uur. In het 2de uur ontvingen wij altijd bekende gasten in de studio (onder meer artiesten, kunstenaars, schrijvers en politici) uit de regio Rotterdam. Het programma was te beluisteren bij RTV Albrandswaard en via de toenmalige regio-omroep 010FM en Wereldstad. 

Met actrice Miryanna van Reeden in de studio van RTV Albrandswaard tijdens de uitzending van 11 juni 2017.

Met zangeres en presentatrice Yvonne Keeley in de studio van 010FM na de uitzending van zondag 20 maart 2016.

Met illusionist Christian Farla tijdens een uitzending van 010FM op locatie, juni 2015.

Met Louis Kockelmann van theaterband Het Groot Niet Te Vermijden en regisseur Rien Kroon in Theater de Stoep in Spijkenisse, september 2015.

 

Marja Boedart
Woonvizier woonvisie
KPN BRS in focus
Mebest 75
Wonen in Rhoon
AD Wonen
Careyn Collega
Woonmagazine WBV Poortugaal
Hyperhidrosis